Sverige har fått en världsmästare i poker

För första gången i världshistorien så har Sverige fått en världsmästare i poker. Martin Jacobson tog hem armbandet på WSOP main event i Las Vegas i mitten av november. Det är som sagt första gången som en svensk har fått ett så stort pris i poker. Den summan som Martin tog med sig hem var inte liten, hans vinst resulterade i omkring 70 miljoner kronor. Det var ett enormt lyft för denna kille som startade sin proffskarriär 2008. Det är inte så ofta som svenskar syns i pokersammahang globalt, den som har blivit mest uppmärksammad är nog Viktor Blom. Han som blev ett stjärnskott på onlinepoker under ett par år när han spelade ihop flera miljoner kronor på bara några veckor. Nu har det intresset svalnat lite så det är bra med fler svenskar i rampljuset. Martin som vann WSOP är dock inte bosatt i Sverige sedan ett tag tillbaka men han kommer ursprungligen från Stockholm. Idag bor han i London och det har varit lite turer i pressen angående hans stora miljonvinst. I tidningarna så diskuterade man om Martin skulle betala skatt för pokervinsten eller inte, men Skatteverket gjorde ett uttalande där man inte skulle dra ärendet längre eftersom han inte är bosatt i Sverige.

Det ska bli spännande att se mer av Martin, och det tror jag att vi gör. Alla som vinner WSOP brukar bli eftertraktade på turneringar och event världen över.

Det blev ett väldigt bra slut på året för Martin Jacobson som nu har spelat in 110 miljoner kronor på poker under sina aktiva år