Starta en pokerklubb

Är ni ett gäng med bekanta som har ett stort intresse för poker och allt därtill? Vill ni organisera och starta en pokerklubb? Detta är vad man ska tänka på inför och efter starten av en pokerklubb.

Först och främst är det olagligt att bedriva pokerklubbar som är helt öppna för allmänheten. Ska man starta en egen pokerklubb så måste man ha vissa restriktioner som begränsar antalet medlemmar och spelare. Det är absolut inte olagligt att spela kort och poker, men när pengar kommer in i spelet, ja då bryter man mot svensk lag.

För att allt ska vara lagligt så ska man starta en ideell förening där alla medlemmar ska betala en medlemsavgift. Antagningen av nya medlemmar måste vara selektiv och man får inte värva in flera i stöten. Det ska vara ett slutet sällskap. Alla måste vara noterade på speciella medlemslistor med namn och andra personuppgifter som krävs.

Alla som är medlem i klubben får inte enbart ägna sig åt pokerspelandet. Alla måste utföra och engagera sig i andra saker som händer inom föreningen. Det gäller också att ha koll på juridiken när man driver en pokerklubb, så att klubben inte kan tas för ett lotteri som går under lotterilagen. Det är egentligen ganska luddigt vad man får och inte får göra med en pokerklubb.

Vill man göra det enkelt för sig kan man starta en pokerklubb på nätet. Flera av de stora onlinepoker-sidorna erbjuder den möjligheten till sina användare. Där kan man få egna medlemssidor och chansen att spela mot varandra i privata pokerrum.