Hon rättade fel, men vann storvinst på över 4 miljoner

Tänkt dig att komma till spelbutiken med måltipset och bara förvänta dig en tia i vinst, men istället så går man därifrån med flera miljoner. Vilken känsla! Detta hände en kvinna i 60-årsåldern från Göteborg under slutet av 2013.

Det var den 9 november som kvinnan hade spelat på måltipset som Svenska Spel erbjuder. Hon lämnade in sju enkelrader på Redbergsplats Spel & Konfektyr i Göteborg, men det var inte förrän två veckor senare som hon fick beskedet. Kvinnan hade förmodligen varit lite slarvig när hon rättade sin kupong och antog att det bara var 5 rätt, en vinst på ca 10 kr. Detta hade kunnat sluta på ett helt annat sätt, att lotten fanns kvar efter två hela veckor är ett under. Om man vinner max 10 kr så är det stor risk att man struntar i att gå tillbaka till butiken för att lösa in vinsten, det blir inte värt besväret helt enkelt. Men nu gick det bra i alla fall, och vilken dundervinst det blev!

Kvinnan hade gått tillbaka till spelbutiker efter två veckor och lämnat in den, helt ovetandes att kupongen var värd så mycket pengar. När personen i kassan utbröt ”Högvinst” så blev kvinnan från Göteborg chockad. Det skulle bli en vinst på minst 20 000 kr förklarade personal i spelkassan. När man vinner stora vinster och speciellt högvinster så måste man kontakta Svenska Spels vinnarambassadör, Pierre Jonsson. Eller om han kontaktar vinnare, det brukar ser lite olika ut beroende på spel.

Men när hon fick tag på Pierre Jonsson kom den slutgiltiga summan på 4,5 miljoner kronor. En av den 60-åriga kvinnan kommentarer var:

– Det här är helt otroligt och jag är alldeles skakig.