Bästa tiden att besöka Las Vegas

När är egentligen den bästa tiden att besöka staden som aldrig sover? Nej, det handlar inte om New York. Det handlar om Las Vegas! Om man utgår från klimatet bör du sikta på att besöka staden på våren eller hösten, gärna mellan mars – maj eller september – november. Sommaren kan nämligen bli extremt het och vintern relativt kall. Men om man ser till utbudet av saker att göra och uppleva är det aldrig fel att bege sig till Las Vegas.

Staden må ligga mitt i en öken men neonljusen syns på långa vägar! Du kör in på Las Vegas Boulevard, mer känd under namnet The Strip, och det är svårt att inte förundras över allt du ser och alla nya intryck. För du lär skåda saker du aldrig tidigare sett. Det kan till och med vara så att du tappar hakan!

I Las Vegas är det svårt att vara rastlös och tiden kan kännas knapp med tanke på vad man vill hinna med under sitt besök. Är du intresserad av finkultur eller byggnader med historiska anor är det inte riktigt rätt ställe för dig. Men du kommer garanterat få en upplevelse att minnas för livet om du åker hit. I utbudet finns bland annat över femton Michelin-listade restauranger och några av det största och bästa showerna i världen. Många artister återkommer till Las Vegas för att uppträda och gillar du naturlivet finns det två otroliga nationalparker att besöka.

Av de tio största hotellen i världen finns åtta i Las Vegas. Och när det gäller priserna på hotellen kan det vara värt att tänka på att många amerikaner ser Las Vegas som en helgresa. Därför kan priserna skjuta i höjden under helgerna. Är det inte galna partynätter ni är ute efter så är veckodagarna att rekommendera. Det är alltid full rulle i staden och du behöver inte oroa dig för att ni inte ska veta hur ni ska döda tid.